Η Βιταμίνη Κ (σημαντική για την πήξη του αίματος, οστά, αιμορραγικές καταστάσεις), βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, και στα φυτικά έλαια και δημητριακά. Μικρά ποσά μπορεί επίσης να βρεθούν στο κρέας και τα γαλακτοκομικά τρόφιμα. Βιταμίνη Κ συντίθεται και από ορισμένα βακτηρίδια στην εντερική χλωρίδα. Οι ενήλικοι χρειάζονται περίπου 0,001 mg ημερησίως. Πρόσληψη έως και 1 mg βιταμίνη Κ την ημέρα δεν προκαλεί παρενέργειες.
Απαγορεύεται απολύτως, η ολική ή μερική αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο μηχανικό ή ηλεκτρονικό, καθώς και η αποθήκευση σε ηλεκτρονικής ή έγγραφης μορφής αρχείο, κειμένων και πληροφοριών που παρέχονται στις ιστοσελίδες του www.vitamins.gr (Νόμος 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) / Copyright © 2004 Β. Καλούτσας / Copyright © 2006 www.vitamins.gr
![]() |