Παραδοσιακά, ο λαός μας λάμβανε την Βιταμίνη Α, τρώγοντας συχνά φρέσκα ψάρια και πίνοντας μουρουνέλαιο. Είναι διαδεδομένη, γιατί... |
|  | Αυξημένες ανάγκες για βιταμίνη Β δημιουργούνται σε περιπτώσεις λοιμώξεων, σε συνθήκες στρες, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης... |
|  | Λαμβάνοντας τακτικά βιταμίνη C φαίνεται ότι μειώνεται η συχνότητα των κρυολογημάτων, ενώ, αποδεδειγμένα, μειώνεται η σοβαρότητα τους... |
|
 |
Η βιταμίνη D έχει ευεργετική δράση στα οστά, ενώ αποτρέπει την ραχίτιδα στα παιδιά και ως ένα βαθμό την οστεοπόρωση στους ηλικιωμένους. |
|  | Επιστημονικά ονομάζεται τοκοφερόλη (τόκος=τοκετός + φέρω). Η Βιταμίνη Ε, γνωστή ως η βιταμίνη της γονιμότητας και της ομορφιάς. |
|  | Τα γνωστά ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ανεκτίμητη η αξία της βιταμίνης F για τον οργανισμό, όμως διαρκώς μειώνεται στην "μοντέρνα" διατροφή μας... |
|
 |
Η βιταμίνη Η ονομάζεται και Βιοτίνη.Η έλλειψή της παρατηρείται σε ανθρώπους που κάνουν μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών ή σουλφοναμιδών... |
|  | Η σχετικά άγνωστη Βιταμίνη Κ (σημαντική για... πήξη του αίματος, οστά, αιμορραγικές καταστάσεις), βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά... |
|  | Είναι τα βιοφλαβονοειδή, η ρουτίνη και η εσπεριδίνη. Ενισχύουν την δράση της βιταμίνης C και έχουν πλήθος από ωφέλιμες ιδιότητες... |
|
 |
Λαμβάνοντας κάποιος καλές πολυβιταμίνες μία φορά την ημέρα, θωρακίζει με έναν εύκολο τρόπο την υγεία του. |
|  |  |  |  |