Login / Εγγραφή νέου μέλους
Μαρία Τρέμπεν - Μία από τις σημαντικότερες βοτανολόγους του 20ου αιώνος...

Μαρία Τρέμπεν


 
  " Στην εποχή μας, που η πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει απομακρυνθεί από τούς φυσικούς τρόπους ζωής, και η αρρώστια, η οφειλόμενη σ'αυτή την αλλαγή, απειλεί, πρέπει να στραφούμε και πάλι στα φαρμακευτικά βότανα, με τα οποία ο Θεός, στη Μεγαλοσύνη του, μας εφοδίασε από τις αρχές του χρόνου."
                                               

  
Η Μαρία Τρέμπεν υπήρξε μία από τις σημαντικότερες βοτανολόγους του 20ου αιώνος. Βαθειά γνώση του αντικειμένου, συστηματική έρευνα της Ευρωπαϊκής βοτανοθεραπευτικής παράδοσης και πολύχρονη κλινική εμπειρία, την οδήγησαν στη διατύπωση μιάς σειράς απλών και αποτελεσματικών συνταγών για την αντιμετώπιση των περισσοτέρων προβλημάτων υγείας με εντελώς φυσικά φαρμακευτικά βότανα.
 
Η Μαρία Τρέμπεν, το γένος Gunzel, γεννήθηκε στο Saaz το 1907. Το 1917 η οικογένειά της μετακόμισε στη Πράγα. Παντρεύτηκε τον μηχανικό Ernst Gottfried Treben με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον Kurt Dieter. Εγκατεστάθησαν στο Kaplitz, απ' όπου εκδιώχθησαν το 1945. Ο σύζυγός της φυλακίστηκε και η ίδια περιπλανήθηκε επί δύο χρόνια σε στρατόπεδα προσφύγων. Μετά το τέλος του πολέμου εγκατεστάθησαν στην Αυστρία.
 
Πρόσφυγας σ' ένα στρατόπεδο της Βαυαρίας η Μαρία Τρέμπεν αρρώστησε από τυφοειδή πυρετό και στη συνέχεια ίκτερο και απόφραξη των εντέρων. Πέρασε πάνω από έξι μήνες σε νοσοκομείο και όταν έφτασε επιτέλους στην Αυστρία αισθανόταν ακόμη πολύ άρρωστη, με φρικτούς πόνους, εμετούς και διάρροια. Μιά μέρα κάποια γυναίκα, που είχε ακούσει για την αρρώστια της, την εφοδίασε με ένα σκουρόχρωμο υγρό με δυνατή οσμή, το οποίο συνόδευε ένα αντίγραφο παλαιού χειρογράφου, όπου εξηγείτο, σε 46 σημεία, πώς αυτό το υγρό θεραπεύει κάθε αρρώστια. Έβαλε το υγρό στο ντουλάπι, δύσπιστη, μη μπορώντας να πιστέψει ότι αυτό το ταπεινό υγρό θα βοηθούσε όταν ακόμη και οι γιατροί δεν το μπορούσαν.
Μέχρις ότου, κατά τη διάρκεια μιάς ακόμη κρίσεως, απελπισμένη, αποφάσισε να δοκιμάσει μιά κομπρέσα με αυτό το υγρό. Όπως βεβαιώνει η ίδια, αυτή η μοναδική κομπρέσα, την οποία κράτησε όλη τη μέρα, ήταν αρκετή για να απαλλαγεί από όλα τα προβλήματα των προηγουμένων μηνών.
 
Έκτοτε η Μαρία Τρέμπεν αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών. Σταδιακά απέκτησε γνώση και εμπειρία. Βαθειά θρησκευομένη, θεωρούσε καθήκον της να βοηθάει τους συνανθρώπους της να ανακτήσουν την υγεία τους. Έφτασε να γίνει η πλέον πολυζήτητη ομιλήτρια στον τομέα της. Στον τόπο της θεωρείται "αγία".
Το βιβλίο της "Υγεία από το φαρμακείο του Θεού" ("Gesundheit aus der Apotheke Gottes") έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Στα Ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος 2002.
Πολυάριθμες μαρτυρίες, από όλο τον κόσμο, για τα εκπληκτικά θεραπευτικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα των βοτανολογικών συνταγών της περιλαμβάνονται στο βιβλίο της "Maria Treben's Cures" ("Θεραπείες της Μαρία Τρέμπεν").
 
 
 


 

Κατηγορία
Καθημερινότητα
Κατηγορίες συμπληρωμάτων
Λίστα ενημέρωσης

Αφήστε μας το e-mail σας για να είστε πάντα ενήμεροι.
|active³ 4.9 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης